Koolstoflijmwapening

Koolstoflijmwapening

Één van onze specialisaties

Constructies berekenen voor het aanbrengen van koolstoflijmwapening is een van onze specialiteiten. Hierbij wordt een bestaande betonconstructie verstevigd. Dit gebeurt met behulp van een aanvullende constructie, die onder de bestaande constructie wordt aangebracht met epoxylijm. Wij doen dit voor vaste opdrachtgevers.

Gemakkelijk aan te brengen

Het aanbrengen vergt weinig mankracht en brengt bijna geen overlast met zich mee. Soms is er helemaal geen ruimte om bijvoorbeeld een balk te plaatsen dus is het de enige oplossing.

Tijdsefficient

Het aanbrengen is vele malen sneller dan het plaatsen van een steunbalk en in sommige gevallen de enige oplossing doordat er in de ruimte waar het wordt aangebracht gewoon doorgewerkt kan worden.

Kostenefficient

Doordat het aanbrengengewoon kan gebeuren terwijl uw personeel kan doorwerken en het qua manuren minder tijd kost dan bijvoorbeeld het plaatsen van een steunbalk is het efficienter en goedkoper.

Sterk

De koolstoflijmwapening is erg sterk en is er om een bestaande constructie te verstevigen, mocht u bijvoorbeeld een trapgat hebben maar wilt u geen ruimte kwijt aan steunbalken dan is dit de perfecte methode.

Wanneer kan deze techniek toegepast worden?

In principe kan met deze methode alles versterkt worden. Echter wordt het voornamelijk toegepast op het moment dat er een extra belasting op een betonnen constructie komt, bij herstel wanneer er sprake is van uitvoeringsfouten of bij herstel in het geval van bijvoorbeeld brand.
koolstoflijmwapening