Koolstoflijmwapening

Één van onze specialisaties

Eén van onze specialisaties is het berekenen van Koolstoflijmwapening. Bij lijmwapening wordt een bestaande betonconstructie verstevigd. Dit gebeurt met behulp van een aanvullende constructie, die onder de bestaande constructie wordt aangebracht met epoxylijm. Dit doen wij voor vaste opdrachtgevers.

Gemakkelijk aan te brengen

Het aanbrengen van de Koolstoflijmwapening vergt weinig mankracht en brengt bijna geen overlast met zich mee.

Tijdsefficient

Het aanbrengen van de koolstoflijmwapening is .... dan de meeste methoden.

Kostenefficient

Doordat het aanbrengen van de Koolstoflijmwapening gewoon kan gebeuren terwijl uw personeel kan doorwerken en het qua manuren minder tijd kost dan bijvoorbeeld het plaatsen van een steunbalk is het efficienter en goedkoper.

Sterk

De koolstoflijmwapening is erg sterk en is er om een bestaande constructie te verstevigen, mocht u bijvoorbeeld een trapgat hebben maar wilt u geen ruimte kwijt aan steunbalken dan is dit de perfecte methode.

Wanneer kan deze techniek toegepast worden?

In principe kan met koolstoflijmwapening alles versterkt worden. Echter wordt het voornamelijk toegepast op het moment dat er een extra belasting op een betonnen constructie komt, bij herstel wanneer er sprake is van uitvoeringsfouten of bij herstel in het geval van bijvoorbeeld brand.