Marktstraatbrug Delden

Marktstraatbrug Delden

De voetgangersbrug heeft een overspanning van circa 50 meter en een totaal gewicht van 52 ton. De brug is in drie delen voor gemonteerd en in één nacht geïnstalleerd.

Architect: Strootman Landschapsarchitecten
Aannemer: Gerwers GWW
Stalen constructie: Buiting Staalbouw

Waterplein Tiel

Waterplein te Tiel

Het waterplein is in opdracht van de Gemeente Tiel ontworpen in het kader van het programma “Tiel-Oost, droger en mooier”. In dit programma werken de gemeente Tiel, Waterschap Rivierenland en de inwoners samen aan het opzetten van een leefbare wijk, waarin ‘leven met water’ nu en in de toekomst werkelijkheid is. Naast de aanleg van het Waterplein, zijn er ook huizen opgeknapt of gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Er is ook een nieuw rioleringssysteem aangelegd en de straten hebben waterdoorlatende verharding gekregen.

Het plein is ontworpen door De Urbanisten, in het proces van ontwerpen hebben bewoners en schoolkinderen meegedacht. De figuren op het sportveld zijn bijvoorbeeld gekozen door de kinderen van de school de Achtbaan.

Voor meer informatie zie de website van de Gemeente Tiel.

Hulsbeek Oldenzaal

Watermolen en loopsteiger Hulsbeek

In 2007 zijn op initiatief van Bas Slatman de oude fundamenten van de Gammelkerbeek hersteld. Stichting het Hulsbeek heeft naar aanleiding hiervan een plan ontwikkeld om het stukje molenhistorie onder de aandacht te brengen. In april 2014 is de molenaarsgilde door de burgemeester geïnstalleerd, waar wij onderdeel van zijn.