Historisch pand Zuidkamp

Bouwen op het Zuidkamp

De 45 hectare grond op het Zuidkamp is de voormalige legerplaats van Vliegbasis Twenthe. Het kamp werd in de Tweede Wereldoorlog aangelegd in opdracht van de Duitse Luftwaffe. Na de oorlog kwam de legerplaats in bezit van de Koninklijke Luchtmacht. Camouflage was het centrale begrip bij de aanleg van het Zuidkamp, van bovenaf moest de legerplaats lijken alsof het onderdeel was van het Twentse essen- en coulissenlandschap.

Nu er door het Rijksvastgoed is besloten om een deel van het Zuidkamp te verkopen, is er voor particulieren de mogelijkheid om een kavel of een historisch pand te kopen. De historische panden zijn een uitdaging voor ons als constructeur, zo zijn de muren van deze panden zo’n 60 centimeter dik en hebben de panden een betonnen dak en stalen luiken en deuren. Deze panden zijn grotendeels door dwangarbeiders gebouwd, waardoor de constructie en architectuur niet zo nauw werden genomen.

Overzichtskaart kavels Zuidkamp
Overzichtskaart kavels Zuidkamp

Wij hebben als constructeursbureau al verschillende projecten op het Zuidkamp mogen realiseren, zowel nieuwe ontwerpen als het verbouwen van historische kavels. Zo hebben wij de berekening gedaan van de door brand verwoeste woning. Bij onze referenties vindt u een overzicht van de verschillende projecten op het Zuidkamp.

Schrijf een opmerking

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 5 =